Adtje kratje

Adtje kratje (of adje kratje of atje kratje), wordt ook wel kratzitten genoemd, is een drankspel waarbij iedereen een krat (bier) heeft en wie als eerste het gehele kratje leeg heeft wint. Het is een vrij heftig spel en alleen bestemd voor de sterke drinkers.

Op dit spel kunnen veel variaties worden toegepast, zo kennen wij de volgende variatie:

  • Degene die als eerste zijn kratje op heeft en deze heeft ingeleverd bij de dichtbijzijnste supermarkt mag al het statiegeld van de deelnemers houden.

Meer (ludieke) variaties? Stuur deze in!


Disclaimer: Normaliter is het aanbevolen om 2 liter water per dag te drinken, de nieren kunnen maximaal zo’n 8 tot 10 liter per dag aan. Het is dus belangrijk dat je je grenzen kent, je kunt dus mogelijk een watervergifiting oplopen en bij 6 promille is er een grote kans dat je in een coma beland.

Voorbeeld:

Vanavond adtje kratje?

Gerelateerd woordAdten (atten)
Onderwerp(en):

De betekenis van Adtje kratje.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals adtje kratje. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Betekent adtje kratje iets anders, zit er een fout in de beschrijving of denk je het beter te weten? Klik hieronder op de roze knop en laat het ons weten!

Woord Toevoegen