Assessor

Een lid van het bestuur van een studentenvereniging, studievereniging, dispuut of commissie e.d. Wordt ook wel vicevoorzitter, vicepraeses, vicepresident, vicepreses of algemeen lid genoemd. De taak van de assessor is veelzijdig, dit kan gaan over bijvoorbeeld merchandise, planningen, contact reünisten en sjaarsen aansturen op sjaarsentaken. De assessor kan tevens taken van andere bestuursleden overnemen mocht een bestuursgenoot het teveel worden of wanneer de taken zich opstapelen. De assessor is tevens plaatsvervanger voor de voorzitter mocht deze afwezig zijn.

Heb jij een leuke anekdote bij het woord assessor? Klik hier onder op de blauwe knop en vertel ons jouw mooiste verhalen!

Onderwerp(en):

De betekenis van Assessor.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals assessor. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Betekent assessor iets anders, zit er een fout in de beschrijving of weet jij het beter? Klik hieronder op de roze knop en laat het ons weten!

Woord Toevoegen