Brassen

Brassen is het uitsloofritueel waarbij alfamanntjes elkaar naar de grond werken door elkaars jasje te pakken. De uitkomst om een meningsverschil op te lossen. Na het gebras koopt de een voor de ander een biertje, regels kunnen ook per vereniging verschillen. De deelnemers mogen elkaar enkel aan de kraag beet te grijpen. Wordt naast brassen ook wel zooien genoemd.

In verschillende steden en verenigingen wordt brassen ook gezien als het ontvreemden (stelen) van objecten of personen (met logo’s van de vereniging), zoals vlaggen of spandoeken, van een andere vereniging. Binnen 24 uur moet er door de vereniging een brasbrief worden geschreven en verstuurd waarin een tegenprestatie staat om de objecten terug te verdienen. Een tegenprestatie is bijvoorbeeld een ludieke opdracht of het leveren van een aantal fusten bier.

Gerelateerd woordZooien
Onderwerp(en):

De betekenis van Brassen.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals brassen. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Betekent brassen iets anders, zit er een fout in de beschrijving of denk je het beter te weten? Klik hieronder op de roze knop en laat het ons weten!

Woord Toevoegen