Brassen

Brassen is het uitsloofritueel waarbij alfamanntjes elkaar naar de grond werken door elkaars jasje te pakken. De uitkomst om een meningsverschil op te lossen. Na het gebras koopt de een voor de ander een biertje, regels kunnen ook per vereniging verschillen. De deelnemers mogen elkaar enkel aan de kraag beet te grijpen. Wordt naast brassen soms ook wel zooien genoemd.

In verschillende steden en verenigingen wordt brassen ook gezien als het ontvreemden (stelen) van objecten met logo’s van de vereniging, zoals vlaggen of spandoeken, van een andere vereniging. Binnen 24 uur moet er door de vereniging een brasbrief worden geschreven en verstuurd waarin een tegenprestatie staat om de objecten terug te verdienen. Meestal is de tegenprestatie een aantal fusten bier.

Gerelateerd woordZooien
Woord Toevoegen

De betekenis van Brassen.

Betekent brassen iets anders, zit er een fout in de beschrijving of kan er iets beter aan brassen? Klik hieronder op de roze knop 'Bewerking Voorstellen' en laat het ons direct weten.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals brassen. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo'n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Woord Toevoegen

Volg ons op Instagram!

Back To Top