Cordial

Een cordial is groep van ongeveer 12 tot 18 mannelijke of vrouwelijke leden binnen een studentenvereniging, ook wel een jaarclub genoemd. Met je cordial onderneem je de mooiste avonturen en zal je het grootste deel van je studentenleven mee beleven.

Een cordial is gebruikelijk bij studentenverenigingen met een horizontale structuur, hierdoor zal je dus voornamelijk met je jaar te maken hebben. Bij studentenverenigingen met een verticale structuur zal je eerder disputen aantreffen hierbij bouw je ook aan een band buiten je dispuutsjaar. Disputen zijn ook wel eens te vinden bij studentenverenigingen met een horizontale structuur.

Voorbeeld:

Nee sorry kan vandaag niet, ik ga eten met mijn cordial!

Gerelateerde woordenJaarclub
Cordi
Onderwerp(en):

De betekenis van Cordial.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals cordial. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Betekent cordial iets anders, zit er een fout in de beschrijving of denk je het beter te weten? Klik hieronder op de roze knop en laat het ons weten!

Woord Toevoegen