Cordial

Een cordial is groep van ongeveer 12 tot 18 mannelijke of vrouwelijke leden binnen een studentenvereniging, ook wel een jaarclub genoemd. Met je cordial onderneem je de mooiste avonturen en zal je het grootste deel van je studentenleven mee beleven.

Een cordial is gebruikelijk bij studentenverenigingen met een horizontale structuur, hierdoor zal je dus voornamelijk met je jaar te maken hebben. Bij studentenverenigingen met een verticale structuur zal je eerder disputen aantreffen hierbij bouw je ook aan een band buiten je dispuutsjaar. Disputen zijn ook wel eens te vinden bij studentenverenigingen met een horizontale structuur.

Voorbeeld:De volgende zin kun je mogelijk gebruiken of tegenkomen.

Nee sorry kan vandaag niet, ik ga eten met mijn cordial!

Gerelateerde woordenJaarclub
Cordi
Woord Toevoegen

De betekenis van Cordial.

Betekent cordial iets anders, zit er een fout in de beschrijving of kan er iets beter aan cordial? Klik hieronder op de roze knop 'Bewerking Voorstellen' en laat het ons direct weten.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals cordial. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo'n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Woord Toevoegen

Volg ons op Instagram!

Back To Top