Dispuut

Een groep, vaak binnen een studentenvereniging, die bestaat uit meerdere jaarlagen. Een dispuut is een eigen entiteit en onderneemt activiteiten voor haar leden. Vaak moet je worden uitgenodigd om aan een dispuut te mogen deelnemen maar kun je wel interesse tonen zodat je je kant vergroot. Disputen kom je tegen bij studentenverenigingen met een verticale structuur, tevens zijn deze wel eens te vinden bij studentenverenigingen met een horizontale structuur. Bij studentenvereniging met een verticale structuur kan het verplicht zijn om je aan te sluiten bij een dispuut.

Een dispuut kan, in tegenstelling tot een jaarclub of cordial, bestaan uit leden van meerdere jaren. Ook kan een dispuut bestaan uit alleen mannelijke of vrouwelijke leden waarnaast je ook gemengde disputen hebt. Bij een dispuut kom je mensen tegen met veel verschillende studies.

Een dispuut heeft vaak, net zoals een vereniging, een bestuur. Het bestuur van een dispuut kan een of meerdere van de volgende rollen kennen:

Onderwerp(en):

De betekenis van Dispuut.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals dispuut. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Betekent dispuut iets anders, zit er een fout in de beschrijving of denk je het beter te weten? Klik hieronder op de roze knop en laat het ons weten!

Woord Toevoegen