Dispuut

Een groep mensen binnen een vereniging die samen activiteiten ondernemen. Vaak moet je worden uitgenodigd om aan een dispuut te mogen deelnemen. Vaak zijn disputen ook lid van een vereniging maar deze kunnen ook in het wild voorkomen.

Een dispuut kan, in tegenstelling tot een jaarclub of cordial, bestaan uit leden van meerdere jaren. Ook kan een dispuut bestaan uit alleen mannelijke of vrouwelijke leden waarnaast je ook gemengde disputen hebt.

Een dispuut heeft vaak, net zoals een vereniging, een bestuur. Het bestuur van een dispuut kan de een of meerdere van de volgende rollen kennen:

Woord Toevoegen

De betekenis van Dispuut.

Betekent dispuut iets anders, zit er een fout in de beschrijving of kan er iets beter aan dispuut? Klik hieronder op de roze knop 'Bewerking Voorstellen' en laat het ons direct weten.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals dispuut. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo'n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Woord Toevoegen
Back To Top