DUO

Een afkorting voor: Dienst Uitvoering Onderwijs

Vaak ook wel ‘Ome DUO’ genoemd. Deze welbekende overheidsinstantie betaalde vroeger nog voor je studie, maar sinds 2015 wordt er gebruik gemaakt van het leenstelsel. Voor veel studenten is ome DUO een leenmaatje en laten ze elke maand maximaal uitbetalen, elke maand krijg jij je stufie (studiefinanciering) op je rekening gestort en deze mag je na je studie binnen 35 jaar afbetalen. Tevens is het op het voor mbo leerlingen/deelnemers een ander verhaal, deze krijgen namelijk elke maand een gift waarmee ze hun opleiding bijna volledig kunnen betalen.

De quote “Maximaal lenen is maximaal leven!” zul je ook vaker voorbij horen komen, dit wil zeggen dat je nu leeft en er met volle teugen van moet genieten, want zorgen zijn voor morgen!

Op het moment van schrijven bedraagt de rente bij DUO nog 0%, dit zou mogelijk kunnen fluctueren in de toekomst. De vraag is overigens ook nog maar of het nieuwe leenstelsel een succes is tot het bevorderen van de kwaliteit van het onderwijs.

Voorbeelden:De volgende zinnen kun je mogelijk gebruiken of tegenkomen.

Maximaal lenen is maximaal leven!

Geen geld? Vraag je leenmaatje!

Gerelateerd woordStufi
Woord Toevoegen

De betekenis van DUO.

Betekent duo iets anders, zit er een fout in de beschrijving of kan er iets beter aan duo? Klik hieronder op de roze knop 'Bewerking Voorstellen' en laat het ons direct weten.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals duo. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo'n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Woord Toevoegen

Volg ons op Instagram!

Back To Top