Flunkyball

Een populair drankspel onder studenten dat buiten wordt gespeeld, voornamelijk met goed weer op een grasveld. De quote “Drinken is winnen” kan bij het drankspel flunkyball zeer letterlijk worden genomen. Het team dat als eerste zijn biertjes heeft geadt heeft gewonnen.

Je verdeelt in twee teams, ieder met een vol biertje voor zich, vaak halve leo’s (blik) of flesjes. Deze zet ieder voor zich neer op gelijke afstand van de fles in het midden van het speelveld. Om de beurt gooi je de bal tegen de fles aan. Als deze raak is moet het gooiende team zo snel mogelijk zijn bier opdrinken. Het niet-gooiende team moet zo snel mogelijk de fles rechtop zetten en de bal achter hun biertjes weten te krijgen. Zodra de bal achter het niet-gooiende team zijn bier is wordt er “stop” geroepen en moet het gooiende team stoppen met drinken. Het spel is afgelopen als alle deelnemers van een team het gehele blik of fles op hebben. Het verliezende team mag nog steeds het biertje adten.

Voorbereiding

  • Attributen
    • Bal (voetbal formaat)
    • Fles met inhoud. Plastic fles van 1.5 liter, hoeft niet tot de rand gevuld te zijn.
  • Twee gelijke teams (op gelijke afstand van de fles)
  • Elke speler 1 vol biertje (blik of fles)
Woord Toevoegen

De betekenis van Flunkyball.

Betekent flunkyball iets anders, zit er een fout in de beschrijving of kan er iets beter aan flunkyball? Klik hieronder op de roze knop 'Bewerking Voorstellen' en laat het ons direct weten.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals flunkyball. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo'n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Woord Toevoegen
Back To Top