Prominent

Een aanduiding voor een persoon of object dat hoogstaand is. Ook te gebruiken ter vervanging van het woord ‘erg’ e.g. “Hij is prominent aanwezig”.

Hoe wordt ik prominent?

Een prominent lid van een studentenvereniging wil zeggen dat iemand veel commissies doet en erg belangrijk is voor de vereniging, de naam van dit lid is vaak erg bekend onder haar leden. Leden die veel commissies doen worden ook wel een commissietijger genoemd. Daarnaast heb je leden die het maar al te leuk vinden om mensen die commissies doen achterna te zitten, die worden louter vestjeslikker genoemd.

Er zijn commissies die prominenter zijn dan de andere, dit kan aan een aantal factoren afhankelijk zijn. De taken kunnen van invloed zijn, de verantwoordelijkheden, maar ook de consistentie van leden die uiteindelijk bestuur gaan doen kan een grote rol spelen.

Ook kun je in een prominent studentenhuis wonen. Dat wil vaak zeggen dat het een groot en actief huis is waarvan haar inwoners vaak bij vrijwel dezelfde vereniging lid zijn.

Als laatste ben je uiteraard een van de meest prominentste leden als je een bestuursjaar bij je vereniging gaat doen.

Voorbeeld:

Die gast is echt een prominente pik, hij doet vier commissies! Wat een commissietijger!

De betekenis van Prominent.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals prominent. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Betekent prominent iets anders, zit er een fout in de beschrijving of denk je het beter te weten? Klik hieronder op de roze knop en laat het ons weten!

Woord Toevoegen