Reistijdvoorrang

Je ontkomt er bijna niet aan, tijdens het hospiteren kom je het met enige regelmaat tegen: ‘Eerstejaars- en reistijdvoorrang’. Bij studentenwoningen van studentenhuisvester DUWO kom je deze term nog wel eens tegen, maar wat betekend het eigenlijk?

Reistijdvoorrang is een regeling van studentenhuisvester DUWO waarbij studenten die verder weg van de hogeschool of universiteit wonen voorrang krijgen op een kamer. Dit om er voor te zorgen dat (aankomende) eerstejaars studenten die een kamer zoeken en ver weg wonen voorrang krijgen op eerstejaars studenten die dichtbij wonen. Het gaat dan om postcodes verder dan 2 uur reizen met het OV van de stad liggen.

Wanneer geldt de reistijdvoorrang?

De reistijdvoorrang periode gaat in op 1 juli eindigt op 30 november.

Voor wie geldt de reistijdvoorrang?

Op de website van DUWO is een zogenoemde postcode voorrangstabel te vinden, zie Standaard Voorrangsregel.

Gerelateerd woordDUWO
Onderwerp(en):

De betekenis van Reistijdvoorrang.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals reistijdvoorrang. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Betekent reistijdvoorrang iets anders, zit er een fout in de beschrijving of denk je het beter te weten? Klik hieronder op de roze knop en laat het ons weten!

Woord Toevoegen