Veto

Een veto uitspreken, Latijn voor ‘ik verbied’. Een veto uitspreken is bijvoorbeeld mogelijk tijdens een ALV om een voorstel tegen te houden. Zo kun je dus bijvoorbeeld een veto uitspreken in een dispuut bij het kiezen van nieuwe leden. Je kunt ook altijd een veto uitspreken voor een toko als je daar bijvoorbeeld een hele slechte ervaring hebt gehad.

Stel dat je heel erg tegen een voorstel bent dan kun je een veto uitspreken, hierdoor hoef je geen toelichting te geven en wordt het plan geschrapt. Een veto uitspreken doe je alleen in gevallen dat het strikt noodzakelijk is en kan toch vervelende gevolgen leiden als dit wordt misbruikt.

Voorbeeld:

Ik veto Hendrik!

De betekenis van Veto.

Betekent veto iets anders, zit er een fout in de beschrijving of kan er iets beter aan veto? Klik hieronder op de roze knop ‘Bewerking Voorstellen’ en laat het ons direct weten.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals veto. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

"*" geeft vereiste velden aan

Woord Toevoegen