Vrijmibo

Een afkorting voor ‘vrijdagmiddagborrel’, wordt ook wel eens geschreven en uitgesproken als ‘vrimibo’. Wordt gebruikt in studentenhuizen om de studieweek af te sluiten. Bij arbeiders wordt de term voornamelijk gebruikt voor de borrel om de werkweek af te sluiten. Bij studenten kan de week ook wel worden afgesloten door middel van een dixo (na de vrijmibo).

Op een vrijmibo ben je voornamelijk met collega-studenten of werk collega’s nog een borreltje aan het doen voordat je naar huis gaat en op de bank ploft. Hier nuttig je een paar goudgele pretcilinders en een bopla met borrelnootjes en biba’s! Wil je het nog gezelliger maken? Voeg hier dan wat kaart- en/of bordspellen aan toe!

Vrijmibo of vrimibo?

De twee verschillende schrijfwijzen lijken veel op elkaar. De afkorting van vrijmibo of vrimibo is ‘vrijdag middag borrel’. Gezien je ‘ij’ niet afkort krijg je ‘vrij mi bo’. Het is daarom vrijmibo.

Leuke ideeën voor je vrijmibo

Je kan natuurlijk wel biertjes drinken en borrelnootjes beuken, maar je kan ook wel eens wat anders gaan doen. Ga bijvoorbeeld eens een escaperoom doen, of organiseer een thema voor je vrijmibo! We zetten al onze ideeën voor je op een rijtje:

  • Escaperoom
  • Een thema voor je vrijmibo (zomer, kerst, piraten, wat ik vroeger wou worden)
  • Karaoke
  • Workshop
  • Pubquiz
  • Games (bord- en kaartspellen of computergames)
  • Een cocktailbar
  • Office Olympics met activiteiten zoals een vouwvliegtuigjeswedstrijd of een bureaustoelrace
Voorbeeld:

Hey Jan Jaap, blijf je nog bij de vrijmibo hangen?

Onderwerp(en):

De betekenis van Vrijmibo.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals vrijmibo. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Betekent vrijmibo iets anders, zit er een fout in de beschrijving of denk je het beter te weten? Klik hieronder op de roze knop en laat het ons weten!

Woord Toevoegen