Corona Studenten

De coronatijd heeft een diepe indruk gemaakt op het taalgebruik van de student. Van avklo tot quarrel, het staat in onze corona editie van het StudentenWoordenboek. Tijdens deze pandemie zijn we een aantal mooie en simpele afko’s tegengekomen die we graag met jou delen! Ben je tijdens het oneindig college kijken en Tinder swipen nog meer afkortingen tegen gekomen? Laat het ons dan weten via het contactformulier.


Avklo: Avondklok. De maatregel van 21:00 tot 4:30 waardoor je niet naar buiten mag en dus de hele avond door zou moeten.

CoMa: Corona maatregelen. De regels die MaRu en HuJo met ons delen.

HuJo: Hugo de Jonge. Vice-praeses der Nederlanden.

Iso: Isolatie. 10 tot 14 dagen thuis in quara om bij te komen van het virus en anderen te beschermen.

MaRu: Mark Rutte. De praeses der Nederlanden.

Moka: Mondkapje. Verplicht gesteld in het OV en de winkels.

Nega: Negatief. De testuitslag van de coronatest. Zie posi, maak deze dan posi zodat hij nega wordt.

Persco: Perconferentie. Het maandelijkse momentje met ome Rutte en de Jonge om jou te vertellen dat de maatregelen nog erger zullen worden.

Posi: Positief. Zie Nega. Extra vervelend voor je HG.

Quabo: Quarantaine borrel. Lekker mdm zoomen of in ‘kleine’ groepjes zitten en genieten van ginto’s

Quapsel: Quarantaine kapsel. Dat vogelnest dat is gaan blijven groeien door de gesloten kappers. Vooral de gesprekken over het mooie weer met je kapper zijn een gemis.

Quara (kara): Quarantaine. Zie Iso.

Quarrel: Quarantaine scharrel, de vervanger van de kwarrel in quarantaine tijden. Beperk deze tot één ‘seksbuddy’, anders krijg je een corona proof bezoekje van het RIVM.

Tvt: Testen voor Toegang, een platform om personen te laten testen voor toegang om naar feestjes of evenementen te gaan. Doormiddel van de QR code kom je binnen bij de dixo op de soos!


Ben jij nog woorden tegengekomen die niet in onze lijst staan? Stuur ons dan een berichtje via onze contact pagina!