Icen

Een drankspel/grap waarbij je een ‘geiced’ wordt door het vinden van een verstopte fles ice, een fles Smirnoff Ice. De fles Ice moet je eigenlijk in één keer adten, voor de zwakkere spelers onder ons kun je de fles ook opdrinken. Als je met een spel bezig bent betekend het wel dat je deze eerst moet opdrinken voor je eigenlijk weer mee kunt doen.

Je kunt iemand icen door een fles Ice te verstoppen, wanneer deze gevonden wordt dient deze geädt te worden door het slachtoffer. Om een handvat te bieden hebben wij een paar spelregels opgezet om het icen nog leuk, eerlijk en spannend te houden.

Spelregels

 • De Ice mag niet geforceerd worden gevonden door de fles te laten zien of door het potentieel slachtoffer naar een bepaalde plek te laten gaan of te laten kijken. Er moet dus moeite worden gedaan om de Ice te plaatsen.
 • Op de plek van de Ice mag zich maar één Ice bevinden.
 • Wanneer het slachtoffer de Ice ziet is hij per definitie ‘geiced’.
 • Iedereen die de Ice geplaatst ziet worden is buitengesloten om geiced te worden.
 • De supermarkt, slijterij, drankzaak zijn qua locatie uitgesloten van het gehele spel.

Bij het overtreden van een van de regels dient er door de groep besloten te worden te worden wat een goede tevens redelijke straf is. Ervan uitgaande dat de overtreder de fles zelf mag icen of een bak trekt als redelijke straf.

Optionele spelregels

Deze kunnen per stad/vriendengroep verschillen, het is hier ook van belang dat je deze vooraf bespreekbaar maakt.

 • De Ice mag gekaatst/gecalled worden als de persoon het idee heeft dat er op een bepaalde plek een Ice ligt, hierbij moet hij aankondigen dat er een vermoeden is dat er op een bepaalde plek een Ice ligt. Als de persoon dit goed heeft geraden moet de legger deze zelf adten of mag de persoon de fles zelf gebruiken om ergens anders te plaatsen. Als er geen Ice ligt kan de persoon in kwestie een van de volgende straffen krijgen: een anytimer, anytimer met een Ice of op het moment zelf een bak trekken.
 • Als de persoon die geiced wordt zelf een Ice bij zich heeft kan hij de Ice kaatsen en zal hij ze beide moeten drinken. Zou vrij redelijk zijn om te doen bij kleine flesjes.

Voorbeelden verstopplekken

Je kunt een Ice op verschillende plekken verstoppen, wij hebben een paar voorbeelden op een rijtje gezet.

 • Op het toilet
 • Badkamer
 • In een keukenkast bij de glazen
 • Tas
 • Doos

Ludieke Ice ideeën

 • Stuur een Ice naar iemand in een doos.

 

We willen benadrukken dat je met je vriendengroep moet kortsluiten wat de regels zijn, wij geven je alleen handvatten (basisregels) om de regels van een groep op te baseren. Doe het vooral op eigen niveau en stem daarop je eigen regels af.

Overigens is het niet gewenst om met regelmaat gedoeld geiced te worden, mits hier uitdrukkelijk om wordt gevraagd of het slachtoffer het eigenlijk wel plezierig of terecht vindt.

Voorbeeld:De volgende zin kun je mogelijk gebruiken of tegenkomen.

Jongens, Bram gaat zijn Ice trekken!

Gerelateerde woordenAdten (atten)
Trekken
Woord Toevoegen

De betekenis van Icen.

Betekent icen iets anders, zit er een fout in de beschrijving of kan er iets beter aan icen? Klik hieronder op de roze knop 'Bewerking Voorstellen' en laat het ons direct weten.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals icen. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo'n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Woord Toevoegen

Volg ons op Instagram!

Back To Top