Opus

Opus is een van de meest gestreste drankspel onder studenten, je zet het nummer Opus aan en dobbelen maar! Opus is een nummer dat langzaam opbouwt en uiteindelijk tot een explosieve drop, naarmate het nummer langer speelt zal de druk op de deelnemers opbouwen.

Er wordt een proportioneel aantal dobbelstenen verdeeld onder de deelnemers. Wat redelijk is moet je zelf bepalen, bij 10 deelnemers is 5 of 6 goed aan te raden. Na het starten van Opus gaan de deelnemers met een dobbel hun dobbel gooien tot ze 1 of 6 gooien. Bij 1 leg je de dobbel bij de persoon links van je neer en bij 6 de persoon rechts. Als je in een enkele worp vanaf het krijgen van de dobbelsteen 1 of 6 gooit mag je de dobbel bij een willekeurige deelnemer neerleggen. Wanneer de ‘drop’ van Opus valt, na 3 minuten en 44 seconden moeten de deelnemers die nog een dobbel voor hun neus hebben liggen een biertje adten. Het biertje kan ook vervangen worden door een shot sterke drank of een opdracht.

Onderwerp(en):

De betekenis van Opus.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals opus. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Betekent opus iets anders, zit er een fout in de beschrijving of denk je het beter te weten? Klik hieronder op de roze knop en laat het ons weten!

Woord Toevoegen