Constitutieborrel

Een constitutieborrel, afgekort cobo, is een borrel waarbij het nieuwe bestuur wordt gefeliciteerd met het zijn van het bestuur van een vereniging. Dat kan bijvoorbeeld van een studentenvereniging of studievereniging zijn.

Een voor een moet een bestuur gaan recipiëren, dit wordt aangekondigd door een pedel. Het bestuur feliciteert het nieuwe bestuur met een cadeau en een lulverhaal. Daarna mogen ze in het gastenboek schrijven.

Deze borrels gaan vaak gepaard met mensen die brassen. Bij dit soort borrels is vaak ook een pedel aanwezig, zijn staf kan worden gebrast of de pedel in zijn volledigheid. Daarnaast kunnen de cadeaus en het gastenboek worden gebrast.

Gerelateerd woordCobo
Onderwerp(en):

De betekenis van Constitutieborrel.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals constitutieborrel. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Betekent constitutieborrel iets anders, zit er een fout in de beschrijving of denk je het beter te weten? Klik hieronder op de roze knop en laat het ons weten!

Woord Toevoegen