Constitutieborrel

Een constitutieborrel, afgekort cobo, is een borrel waarbij het nieuwe bestuur wordt gefeliciteerd met het zijn van het bestuur.

Een voor een moet een bestuur gaan recipiëren, dit wordt aangekondigd door een pedel. Het bestuur feliciteert het nieuwe bestuur met een cadeau en een lulverhaal. Daarna mogen ze in het gastenboek schrijven.

Deze borrels gaan vaak gepaard met mensen die brassen. Bij dit soort borrels is vaak ook een pedel aanwezig, zijn staf kan worden gebrast of de pedel in zijn volledigheid. Daarnaast kunnen de cadeaus en het gastenboek worden gebrast.

Onderwerp(en):
Gerelateerd woordCobo

De betekenis van Constitutieborrel.

Betekent constitutieborrel iets anders, zit er een fout in de beschrijving of kan er iets beter aan constitutieborrel? Klik hieronder op de roze knop ‘Bewerking Voorstellen’ en laat het ons direct weten.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals constitutieborrel. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

"*" geeft vereiste velden aan

Woord Toevoegen