Rietadt

Rietadt (rietat), ook wel rietbak genoemd, is een traditionele manier voor studenten om snel te adten, maar met een riet.

Een rietadt trekken (bak trekken) doe je niet zomaar, voor gevorderden is een rietadt nemen gemakkelijker en sneller dan normaal een flesje adten.

Hoe trek je een rietadt?
Doe een riet in een flesje bier en plaats het biertje ondersteboven op de mond met het rietje naar buiten. Hierdoor zal het flesje sneller leeg zijn dan zonder riet. Zet nu je keel open of slik zeer vlot om het biertje naar binnen te trekken.

Met een blik bier kan je ook een adt trekken, duw een gat in het blik en maak vervolgens de blik aan de bovenkant open. Onder studenten wordt dit een shotgun genoemd.

 

Voorbeeld:De volgende zin kun je mogelijk gebruiken of tegenkomen.

Sjaars, trek een rietadt!

Tags:
Woord Toevoegen

De betekenis van Rietadt.

Betekent rietadt iets anders, zit er een fout in de beschrijving of kan er iets beter aan rietadt? Klik hieronder op de roze knop 'Bewerking Voorstellen' en laat het ons weten.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals rietadt. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden die bij studenten circuleren, laat het ons dan even weten via het formulier!

Woord Toevoegen

Volg ons op Instagram!

Back To Top