Rietadt

Rietadt (rietat), ook wel rietbak genoemd, is een traditionele manier voor studenten om snel te adten, maar met een riet.

Een rietadt trekken (bak trekken) doe je niet zomaar, voor gevorderden is een rietadt nemen gemakkelijker en sneller dan normaal een flesje adten.

Hoe trek je een rietadt?

Pak een flesje en een rietje en maak het rietje vochtig door deze te likken of door de mond te halen. Doe een riet in een flesje bier en plaats het biertje ondersteboven op de mond met het rietje naar buiten. Hierdoor zal het flesje sneller leeg zijn dan zonder riet. Zet nu je keel open of slik zeer vlot om het biertje naar binnen te trekken.

Met een blik bier kan je ook een adt trekken, duw een gat in het blik en maak vervolgens de blik aan de bovenkant open. Onder studenten wordt dit een shotgun genoemd.

Waarom lik ik het rietje voor de rietadt?

Door het rietje voorafgaand van de rietadt te likken of door de mond te halen voorkom je schuimvorming in je biertje.

Voorbeeld:

Sjaars, trek een rietadt!

De betekenis van Rietadt.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals rietadt. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Betekent rietadt iets anders, zit er een fout in de beschrijving of denk je het beter te weten? Klik hieronder op de roze knop en laat het ons weten!

Woord Toevoegen