Kmt

Kmt is een afkorting voor ‘kennismakingstijd’, ook wel bekend als de legale benaming voor ontgroening. De tijd dat je zal worden omgetoverd van feut tot sjaars. Tijdens de kmt zal je kennismaken met de studentenvereniging waarvoor je de kmt loopt, vooral niet te verwarren met de introductieweek die wordt georganiseerd door hogescholen en universiteiten.

Tijdens de kmt leer je onder anderen je jaargenoten kennen en zal je op bezoek gaan bij de sociëteit. Indien je vereniging een disputenstructuur heeft zal ook de disputen leren kennen. Ook zal je de testen en opdrachten van de vereniging moeten doorstaan om volwaardig lid te worden van de vereniging.

De kmt vind meestal aan het einde van de zomervakantie voor het nieuwe collegejaar. Om lid te worden van een vereniging zal je je op tijd in moeten schrijven voor de vereniging en de kmt zien te doorstaan. Houdt daarom goed de sociale media (zoals Instagram) van verenigingen bij, daardoor weet je vaak als eerste wanneer de inschrijvingen geopend zijn en kun je vaak al informatie vergaren over de vereniging.

Dispuuts-kmt

Heeft je studentenvereniging een disputenstructuur? Dan ga je na de kmt op zoek naar een dispuut. Heb je deze gevonden en wordt je door het dispuut gekozen om AL te worden? Dan wordt het tijd voor de dispuuts-kmt, hierin zal je jezelf moeten bewijzen dat je het dispuut waard bent en zal je de leden, liederen en de geschiedenis van het dispuut moeten leren kennen. Dit werkt ongeveer hetzelfde als bij de kmt van de vereniging, alleen zijn er vanuit de vereniging vaak regels opgesteld waaraan het dispuut zich moet houden.

De betekenis van Kmt.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals kmt. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden onder studenten, ken jij zo’n woord? Laat het via het formulier weten of de link hier!

Betekent kmt iets anders, zit er een fout in de beschrijving of denk je het beter te weten? Klik hieronder op de roze knop en laat het ons weten!

Woord Toevoegen