KMT

KMT is een afkorting voor kennismakingstijd, ook wel bekend als de legale benaming voor ontgroening. De tijd dat je zal worden omgetoverd van feut naar sjaars. Tijdens de KMT zal je kennismaken met de studentenvereniging waarvoor je je hebt ingeschreven, vooral niet te verwarren met de introductieweek die worden georganiseerd door hogescholen en universiteiten. Tijdens de KMT leer je je jaargenoten kennen en zul je op bezoek gaan bij de sociëteit, daarnaast is het de tijd om de disputen beter te leren kennen. Ook zul je de testen en opdrachten van de vereniging moeten doorstaan om volwaardig lid te worden van de vereniging.

De KMT vind meestal aan het einde van de zomervakantie voor het nieuwe collegejaar. Om lid te worden van een vereniging zal je je op tijd in moeten schrijven voor de vereniging en de KMT zien te doorstaan. Houd daarom goed de sociale media (zoals Instagram) van verenigingen bij, daardoor weet je vaak als eerste wanneer de inschrijvingen geopend zijn.

Naast de verenigings of dispuuts KMT heb je ook nog de huis ontgroening, deze moet je doorstaan om er officieel bij te horen en zal je ook je deur verdienen. Bij deze KMT zal je kennis maken met de mensen in het huis en de geschiedenis die het huis rijk is. Daarnaast zal je vaak ook een route afleggen waarbij je het één en ander zal moeten nuttigen.

Gerelateerde woordenStudentenvereniging
Ontgroening
Woord Toevoegen

De betekenis van KMT.

Betekent kmt iets anders, zit er een fout in de beschrijving of kan er iets beter aan kmt? Klik hieronder op de roze knop 'Bewerking Voorstellen' en laat het ons weten.

Op StudentenWoordenboek vind je alle betekenissen van de hedendaagse studententaal zoals kmt. StudentenWoordenboek is altijd op zoek naar nieuwe woorden die bij studenten circuleren, laat het ons dan even weten via het formulier!

Woord Toevoegen

Volg ons op Instagram!

Back To Top